Thursday, February 3, 2011

How to shop in Chinatown....

                                                                                                CLICK TO SEE MORE























                                                                                         from my closet
On today's menu: How to shop in Chinatown?!
There are too many shops and great things that you can find. The first rule is to look clothes that has good quality or the one which is made from natural fabrics. The second important thing for purchasing clothes there, is to look only at one that doesn't have big brand signs and labels...We are paying attention only on simple things, which we can use in creating so many outfits (adding some other accessorize),  cardigans (long or short), sweaters, cotton tank tops , knitted dresses....
The other things that you can find there are: wooden necklaces, pearls,  bracelets, rings (they doesn't change color at all) , simple belts, or on stripes for summer, fingerless gloves, caps....sometimes you can run out on great leather bags , like mine for example,  open up your eyes! Also, cute satin and floral hangers...etc...
And the last thing that really surprised me are those eyelashes in various sizes and shapes, they are just perfect!I have very sensitive eyes and i used this Artdeco (im using their make up products everyday) and they disappointed me, this is how they look like after two usages! And these  eyelashes , didn't change their shape!But you need to buy other glue , from Artdeco or Inglot, Mac...the one that you like! Hope that you will find something great in your local Chinese shop! :)
Danać će post biti duži nego inače...izgleda da me tema inspiriše.. ;) 
A na meniju, saveti za kupovinu kod "Kineza"! :)
Mislim da ne postoji osoba koja nema po neku stvar kupljenu kod njih, a i ta koja kaže da nema, ni ne zna da su je prevarili u nekom lokalnom butiku! ;) Zbog toga, obožavam da odem direknto kod njih, i kako ja to  kažem vidim "nove kolekcije"! ;) Ovo će još uvek biti AW10/11 ! Pa da počnemo:
Ofingeri: satenski, cvetni, sa mašnicama, pa kako da ih preskočimo....Postoje dva pakovanja: tri za 150 din. ili 6 za 300din.kako vam je lakše! :) Moj ormar je ukrašen upravo njima...
Nakit: prstenje- srebrno, drveno, šareno, ponekad mislim da izgledam kao ludak kad krenem da kopam po onim kutijicama...i verovale ili ne, nijedan nije pocrneo niti promenio boju, a cene..pa ima ih raznih...od 150-300 su ovi moji, oni malo glomazniji nešto više! Ogrlice: bele za leto, drvene samo nek ih ima što više oko vrata, biseri ( kupljeni odavnoooo )  su čak i kod njih klasika te ih možete naći kao stalnu ponudu.... ;)
Kaiševi: e tu već dolazi do problema, previše plastičnih, nabranih, čipkastih, "nitnastih", sa ogromnim šnalama, brendovima...oo svašta se može videti! Ni ovi moji nisu najsrećniji  izbor, ali mogu da posluže!Prugasti za Sunce i more, pleteni za gradsku vrevu! :)
Kape i rukavice: samo napred, jednobojne, pletene, vunene, kožne, izbor je ogroman...a cene: rukavice sa slike su bile 300dinara ( dok su u našem dragom Accessorize-u iste takve preko 1000 dinara, kada nije sniženje) , a kape sam kupila pre par godina i bile su 100 dinara :) , sada verujem da su oko 200! :) #procenitelj
Dođosmo i do ovih plastičnih veštačkih trepavica, i sigurna sam da se pitate, da li sam iole normalna da to stavljam na oči?! Jesam, jesam, ništa ne brinite! :) A stavila sam sliku i prelepih (dok se ne upotrebe) trepavica iz Artdeco-a, koje liče upravo na to što vidite nakon dva nošenja, a cena im je oko 1000 dinara...Inače samo njihove proizvode i koristim za lice, divni su, ali trepavice No, No! Moram da priznam da i ja nisam verovala da su ove kineske toliko dobre, ali me je moja draga Olja prilično lako razuverila!Imam preosetljive oči, i nisam htela mnogo da eksperimentišem, ali se ispostavilo da su odlična "investicija" , koštaju čitavih 50 dinara, a modela, koliko želite! :) Čak sam pomislila kako ću ih bacati posle svake upotrebe, ali nema potrebe ni za tim, jer su u savršenom obliku i kada ih nosite nekoliko puta! Ali najvažniji savet vezan za njih:NIKAKO, nemojte koristiti i kineski lepak, već ga potražite u nekoj od parfimerija, Inglot ima manje pakovanje ( oko 400 dinara) i veće ( oko 800) , što će vam biti dovoljno da lepite svima i po komšiluku! ;) Dosta o kozmetici...nije vam ovo blog o tome!;)
Sledeća fotografija pokazuje divnuu torbu na koju možete slučajno da naletite ( dobro , ne baš na istu) ako širom otvorite oči! Kako da ih biramo?Opet bez natpisa ( može neki neprimetni) , prema obliku koji vam se dopadne, i prema njenoj nameni! Ima super platnenih cegera (srca, zvezde...) za pijacu, prodavnicu..., velike za svakodnevnu upotrebu...pismo torbe je malo teže naći,  uglavnom su sve satenske, sa gomilom nepotrebnih detalja, tako da ih izbegavajte!
I na kraju odeća...kratki ili dugački kardigani, džemperi sa različim izrezima, haljine od trikotaže, pamučne majice bez rukava....za sve važe ista pravila, jednostavno (same ćemo kasnije dodati detalje), jednobojno, bez ikakvih natpisa i naravno, pažljivo birajte materijale ( ima odličnih , i mogu se prati bezbroj puta, ali ima i onih koji se iscepaju u mašini, promene boju, istanje se...) Moj savet vam je da krenete sa mamom/tetkom/sestrom/drugaricama, dogovorite se unapred šta vam treba, pronađete ono što vam se najviše dopada i pitate "Koliko na više?":)  i nećete verovati  koja je razlika, za regularnu cenu dva džempera, možete kupiti skoro četiri! I naravno, uvek jedan pregovara! ;)  
Nadam se da sam vam barem malo pomogla, javite šta ste pronašli! :*
p.s.i dalje ne verujem koliko teksta!

44 comments:

  1. NE MOGU DA VERUJEM! Da li znas da sam se upravo obukla i spremila da idem kod Kineza po ove ofingere! Svasta :D Cekaj sada lepo da razgledam stvari, pa da komentarisem opet :)

    ReplyDelete
  2. E ofingeri su sjajni :) Mnogo mi se sviđaju!

    ReplyDelete
  3. oh, bože, naši kinezi nisu ovako primamljivi....

    ReplyDelete
  4. ovakve stvari samo ti možeš pronaći kod kineza :)
    slažem se s astrid, naši ne bi završili u tvojim postovima :D

    ReplyDelete
  5. Divan post. Odecu nisam kupovala kod njih, mada ti si pronasla bas lepe komade odece ;)
    Nakit kupujem kod njih, jer je jaaaako jeftin a imaju predivan izbor, pogotovo mindjuse.
    Imam takodje dve kapice koje sam isto platila po 100 dinara i super su, kao i par salova i esarpi :)
    Carapice isto kupujem kod njih i mogu reci da mi duze traju od onih sto sam kupila u WS.
    Oni ofingeri su medeni, ali ih nikad nisam videla.
    Divan post Vanjice :*

    ReplyDelete
  6. wow koje divne stvari! tu kod nas kod kineza nema tako dobrih stvari...

    ReplyDelete
  7. Tvoj ulov je fenomenalan,ali treba imati dobre i kineze...Kod mene se mogu naci samo ovi dzemperi na kopcanje :-\

    ReplyDelete
  8. Pa ovo je sjajno!!!
    Toliko su me dugo iritirali, i zaista sam ih zaoblizalia u veeelikom luku, ali od kada sam krenula sa blogovanjem i videla sta ste sve tamo iskopale promenila sam misljenje za 360 stepeni!
    Po ofingere i prstenje MORAM, za trepavice ne mogu da verujem , mada ih ne koristim ali imam drugaricu koja ih redovno koristi i moram da ih joj prepuricim, ali nikada, nikada necu shvatiti kako je ova torba njihova!
    Sjajan post, zenooo!!!:)))

    ReplyDelete
  9. Torba je fenomenalana!I sama ih cesto obilazim,ali na ovakvu jos nisam naletela...!svaka ti cast!:)generalno nemam sreće sa torbama u bloku,ali uvek iskopam bar neku zanimljivu sitnicu...ili dve ili tri..mada najcesce vise:))

    ReplyDelete
  10. Anaaa....polako, polakoo, imas vremena, dok im ne prodje nova godina! ;)
    Dragana :)
    Astrid, Matea.. :) slatko ste me nasmejale, ne bi zavrsili u postu..heheheh!hvalaa! :*
    Tasiceee, sad sirom otvori oci kad budes islaaa!:) :*
    Sienna, poslacemo vam malo nase, imamo ih na izvoz! ;)
    Jelena M.i sa tim dzemperima se moze svasta! :)
    Hvala Branoooo :*
    Jelena, ja bas dugo nisam isla, vise od mesec dana...bas se pitam sta li im je novo stiglo! :)

    ReplyDelete
  11. Vajaaaaa, sto mi ne rece da im je nova godina :P Dzabe sam isla po ovoj hladnoci, hvala Bogu pa su mi kola topla, cvokot-cvokot.

    ReplyDelete
  12. I ja nisam bila neko vreme,otprilike kao i ti..stisao je ispitni rok,a i ova zima...:))ali moraću uskoro,bas se uželeh rovarenja i oduševljenja kad pronađem nešto jako simpatično za smešne novce:)

    ReplyDelete
  13. Divno... Vauuuu. Dok nisam počela da čitam tekst nisam ukapirala da su stvari od kineza :)
    Ja sam skoro počela da idem tamo, i stvarno imaju fenomenalne stvari. A vidim da si ti baš lepo probrala. Sve mi se sviđa, nakit posebno. Za vikend pravac blok 70. :D

    ReplyDelete
  14. :) hehehe. hvala na upoznavanju sa Kinom! :*

    ReplyDelete
  15. isuse koliko dobrih stvari si kupila,ozbiljno razmišljam o odlasku kod svih mogućih Kineza i na sve placove na proljeće hahah

    ReplyDelete
  16. meni su kinezi bili grozomorni
    i sad mi je neki put tesko da se probijam i kopam po gomilama #snob :D

    ali kad vidim sta ti iskopas tamo, ne mogu a da im ne dam jos minimum 19 sansi ;)

    e da, meni se prugasti kaisevi mnogo svidjaju :)

    ReplyDelete
  17. Jao , pravi preko potreban vodič. Ja imam problem sa kineskim veličinama. Jednom sam kupila jednu divnu košulju,ali sam morala da napravim 3/4 rukave jer su mi svi kineski kratki.:(
    Mene samo zanimaju ove trepavice, moje jadne rastu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na kapak , pa su nevidljive :(. Razmišljala sam o nekima u DM-u,ali ako su ove dobre -pravac kinezi...samo lepak gde naći.

    ReplyDelete
  18. Zanimljiv post, sve izgleda lepo :-)

    ReplyDelete
  19. super je sto si nase dugogodisnje iskustvo i lukavi odabir stvarica podelila sa svim tvojim citaocima!! :)))

    ReplyDelete
  20. Draga sve ovo sto si 'ulovila' je tako dobro da ne mogu da se nacudim. Kod mene su kinezi kriza, nikad ne bih nasla ovakve stvari. Mislim da dolazim u Bg krajem februara, moraces mi reci bar 2-3 'kineske lokacije' kod vas :):)

    ReplyDelete
  21. Volim ja kineze..:D
    Moze svasta korisno da se nadje a ukoliko se stvari nakon prvog pranja malo raspadnu uvek mi lepo posluze za po kuci a one koje se bas raspadnu bas su lepe krpe za prasinu..:D

    ReplyDelete
  22. I love all of your rings, and the hangers are so cute!

    xXx

    ReplyDelete
  23. Super post!
    Steta sto kod mene nema kineza...:(
    Nekad ih je bilo more (imali su jedan citav kvart) a sad ma nigdje...ni na mapi.
    Zaista si nasla lijepih stvari.
    Ofingeri su mi prva liga a i tasna i dzempercici su mi extra!

    ReplyDelete
  24. Kad ćemo kod Kineza?:) Ofingeri su sjajni! stajali bi negde da se vide:)ili bi orman bio otvoren :D Sjajan post:*

    ReplyDelete
  25. Novi blogić imaš! :DD Suuupeeeeer! Ali baš mi fali ona tvoja genijalna slička, znaš? A Kinezi, ah Kinezi...Već sam ti u jednom od postova napisala da očekujem da kad dođem imam vodiča od Kineza do Ćumićevog sokačeta, s tim da će mi prenoćište vjerojatno biti u malom šarenom dućanu! :D Ljubomorna sam sad šta si sve pokupovala! Bravo maherice! Cmok cmok! ;))

    ReplyDelete
  26. wooow, def idem sutra u obilazak kod kineza hah,, nisam ni znala da ima ovako divnih stvari,nisam nikad skuzila kod nas.. posebno svidam vjesalice, nisma slade vidila dugo, i prstenje <3

    ReplyDelete
  27. Treba samo biti dobar detektiv:)!
    Super stvari, vrlo moderne.
    Hehe imaš oko za lijepe stvari..
    PUSA VELIKA OD MENE!

    ReplyDelete
  28. haha..pa ovo je savrseno zeno! vidis kako se strpljenje isplati (mada, treba imati i ukusa:)
    ja cu da se osvrnem na trepavice (naravno:)- licno ih ne volim i ne koristim ih jer mrzim taj osecaj plastike na ocima (mada,mnooooogo su bolje od artdecoovih), ali su mi OOOOBAVEZAN dodatak kada radim sminku na razlicitim studijskim fotkanjima..cak i po 2 para stavim odjednom:)..SAVRSEN EFEKAT...
    i zato ja kazem - ZIVELI KINEZI! :)))

    ReplyDelete
  29. jao zeno bozija samo ti mozesh da se snadjesh kod kineza
    asrtid shto reche da njihovi nisu neshto, nashi tri puta gori, nooo ko zna zna!
    bravo za vanju! i zovem te kad budem pshihichki spremna ::))

    ReplyDelete
  30. Jaoooo!!!! super post!!!
    torba je fantasticna!!!!!

    ReplyDelete
  31. ja npr nikada nista nisam kupila kod Kineza, nekako to mi ubija svaku čar kupovine, mirisi, stvari na gomili,prljavstina...ali SVAKA čast na strpljenju i divnom odabiru. Pravis novu urbanu definiciju umetnosti ;o)

    ReplyDelete
  32. moram da primetim da je ovo totalno korisno, ali nisam bila tamo godinama unazad... plus, zaista je zadivljujuce kakve su ti "pronalazacke moci"... :)

    ReplyDelete
  33. Ofingeri su mi najbolji!!!
    I ja nekda naletim na nešto savršeno kod Kineza :)
    Npr. jednostavne crne gumene čizme koje sam tražila mjesecima, nađem upravo kod njih.

    Samo sve miriše nekako na plastiku :D

    ReplyDelete
  34. Super je post!:)) I ja moram nabaviti ove ofingere!:))) Ja nesto ne idem kod njih, ali super jeftine stvari nalazim u Bulevaru, u zavucenim radnjicama, isto je jako jeftino a super stvari ima!:))

    ReplyDelete
  35. i love this post your rings look so cool! ;)

    ReplyDelete
  36. super stvari! ako sutra osvanem kod kineza po ovoj hladnoći, eto ko je kriv :D

    ReplyDelete
  37. ajme meni ... ?????
    ovo je bio shopping i pol, nema kraja ... :)
    jesi šta ostavila tamo ili si sve kupika?

    http://urbanprettygirl.blogspot.com/

    ReplyDelete
  38. ajme!!!! prstenje <3 <3 i ove prekrasne vješalice!
    (koliko dinara je euro?)

    ReplyDelete
  39. uuuuu koliko teksta, pomislila sam, ah ko ce ovo citati :)) ali ipak sam sve procitala dva puta :))
    mnogo mi se svidja sve sto si pazarila u kini.
    ali kad ja nemam strpljenja da sve to pretrazujem.
    prstenje je odlicno. trepavice sam htela da kupim ali sam sumnjala u kvalitet...sad si me razuverila. hvala sto si nam sve tako lepo docarala! sad cu ipak da budem strpljiva kad ponovo odem jer vidim da mogu pronaci mnogo lepih stvari. cmok

    ReplyDelete
  40. bas sam bila skoro kod nasih drugara Kineza i sve im je ekstra jeftino npr. prstenje sa tirkizom 100-200 din...to bi u nekoj drugoj prodavnici bilo oko 800-1000 din sigurno...i zato uvek volim da posecujem novosadski kineski trzni centar :D

    ReplyDelete
  41. što se ovih trepavica tiče, skroz se slažem. ja sam ih sekla, skraćivala, i svašta im radila. kod mene u gradu su nekih 30ak dinara, verujem da je tako i Beogradu. jedino što ne valja je što se od onog lepka sve, jelte, prave trepavice, zalepe.
    ali, skorz fantastična stvar, kol'ko para-tol'ko muzike.

    ReplyDelete