Monday, November 7, 2011

Recipe ....

                                                                                                 CLICK TO SEE MORE




                                                                                                ph. me
                                                                                               
People say that it is best to start new things on Mondays, and here we are .... 
Those who are following me on Twitter or FB page, knows how much i love food, and great photos with some delicious things.... I never told you about another  passion of mine - cooking. And its about time to show you.This is very important to me, cause i really enjoy and relax while im cooking,  so i decided to start sharing it with you. New section on my blog will be recipes, and i will post them occasionally. You will see the whole process of preparation for the most of them, and it will be super easy for you to repeat. If you save all these photos, you can browse it like a "book" while you're in the kitchen ( with your gadgets, like phone or tablet  for example) and follow the instructions directly.
The first recipe is "Lasagna with chicken and mushrooms" which my mom watched on Tv and then decided to make. Quantity of ingredients depends only from the size of your oven dish. Hope you will try it, its yummy!

Kažu da je ponedeljkom najbolje započinjati nove stvari ... 
Pa eto i nove rubrike na blogu vezane za recepte. Sigurno se pitate kakve veze imaju sa modom, i odmah ću vam reći - nikakve ( osim možda  u estetskom smislu) , ali kuvanje je nešto u čemu uživam, nešto što me neverovatno relaksira, te sam rešila da postane deo ovog mog " online mesta". 
Oni koji me prate na tviteru ili na FB stranici bloga, znaju koliko volim da postavljam fotografije sa hranom, pa će im ova rubrika biti potpuno smislena. Imaćete priliku da vidite ceo postupak pripremanja.
Verujem da ste primetili da više ne pišem dvojezično, jer mi  dosta vremena oduzima ovih par rečenica, da ne zvuče njanjavo, previše slatkasto, da moj smisao za humor ne pređe u nešto drugo, i zbog toga nekoliko rečenica na engleskom, sa svim gore navedenim elementima savršeno odgovaraju! :) Ali ću sastojke uvek napisati i na srpskom, da ne bude zabune oko namirnica i količine!
"Dalmatinske lazanje" ( izvor- tv emsija)
- ulje, luk, pileći file,
- oljušteni paradajz (prstohvat šećera, soli),
- vlasac, origano, vegeta, peršun, bosiljak,
- pečurke,
- neutralna pavlaka ( 250ml),
- prezle, puter, lazanje,
- kačkavalj.
Količina namirnica zavisi od veličine posude u kojoj ćete peći lazanje.
Nadam se da će vam se nova rubrika dopasti i da ćete probati ovo ukusno jelo! :)

45 comments:

  1. Bravo za novu rubriku. I ovo jelo zaista dobro izgleda!

    ReplyDelete
  2. :) Prekrasno! Evo tvoj blog pratim več dugo, imaš predivne fotke! Super za novu sekciju/recepti! Like it a lot!

    Pozdrav,
    C&T

    ReplyDelete
  3. heheeheh sjajnooo!:)))
    secam se jos kada si prvi put spomenula da bi ubacila i recepte na blog! i treba, kad si prava domacica!:)

    ReplyDelete
  4. jedva sam cekala da obajvis ovaj recept!Zasto nije moda...Naravno da jeste..ona je svuda oko nas:)!A znas li sta je po meni jos vise modno,a sta sam naucila od mame.Kada neko ume da spremi kao da je iz restorana,aranzira..i na kraju se obuce kao da nije ulozio nikakav napor da spremi sve to..:)Bravo v!:*

    ReplyDelete
  5. I can't cook to save my life ali ovo izgleda interesantno, jedva cekam druge recepte :D

    ReplyDelete
  6. e svaka čast, mene si obradovala zaista novom rubrikom! ovo izgleda opasno dobro:) taman kad mi sledeći put ponestane inspiracije svratim kod tebe:)ja svaki put kad probam nešto da skuvam(a to je baš često) isto poželim da okačim na blog, ali nešto nemam živaca da fotkam svaki korak tj da sto puta peruckam ruke da bi uopšte mogla da pipnem aparat :)

    ReplyDelete
  7. njami..kaze ljubitelj dobrog zalogaja...

    ReplyDelete
  8. Ja sam jedna od onih koja je slutila koliko uzivas u svemu ovome i kojoj je ovo VRLO logican korak i kojoj se VRLO svidja...
    I mislim da cu ovo svakako da probam, sjajno zvuci, jos bolje izgleda!!!

    ReplyDelete
  9. I jaooooo....eto ideje za veceru :)

    ReplyDelete
  10. Totalni odusev! Bravo Vanja! :)

    ReplyDelete
  11. svidja mi se nova rubrika,valjda zato sto volim da kuvam:)U stvari volim sve lepo,pravi sam hedonista:)))

    ReplyDelete
  12. mljacka!
    mozda i ja naucim uz tebe ;)))

    ReplyDelete
  13. Divno, i ja obozavam da kuvam, bas mi je drago sto ce biti stalna rubrika :)

    ReplyDelete
  14. Bravo Vanja! Neka je sa srecom ova nova rubrika! Chekam neke studentske recepte nas sa spajiz-kujnom! ;)

    ReplyDelete
  15. Jeeej, bravo Vanja. Ovo odlicno izgleda!

    ReplyDelete
  16. nadam se da će se cooking repertoaru naći npr. neki kolači iz rerne :}

    ReplyDelete
  17. Sviđa mi se ova "čupava" varijanta, ne volim kad je sve pod konac.... ipak sam ja nepopravljivi strelac ;)

    ReplyDelete
  18. Njaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

    ReplyDelete
  19. Looks delicious! Going to try it this week :)

    xo Charlotte
    www.thefashionguitar.com

    ReplyDelete
  20. haha i ja se bojim ću zvučati njanjavo i slatkasto ako komentiram,pa nikad ništa ne napišem! ali tu sam svaki dan i divim seee! i novu rubriku već volim! :*

    ReplyDelete
  21. Kako fino ovo izgleda..lazanje njam! Bravo draga! Super recept!:) lLijep pozdrav!:)

    ReplyDelete
  22. Od sada budno čekam svaki ponedjeljak ;)

    Moda nije samo odjeća, to je i stil života, u što spada i kuhinja... tako da su recepti potpuno smisleni.
    A lazanja izgleda predobro.

    ReplyDelete
  23. au, ja sam seprtlja u kuhinji, nista ne znam da napravim!!! <Mozda ovde nesto i naucim... hvala

    ReplyDelete
  24. svaka cast,i za onaj deo uzivanje u kuvanju :))

    ReplyDelete
  25. Šteta što neznam kuhati :D
    Ovo je zbilja mljac!

    ReplyDelete
  26. Deluje preukusno!Svidja mi se nova rubrika;)

    ReplyDelete
  27. I'm so doing this!
    www.theglamourousworld.blogspot.com
    xo DC

    ReplyDelete
  28. Cekaj, jesi li ovo ti spremala pa fotografisala??? Rispekt za trud i divna ideja. Eto prilike za nas ne-talentovane kuvarice da naucimo nesto zanimljivo da spremamo!:)

    ReplyDelete
  29. Hvala devojke, drago mi je da vam se dopada, nadam se da ce bar neka probati da spremi i iznenadi ukucane! ;)

    Jelena, da, da, malo mesanja, pa skljocanja i tako u krug! :)

    ReplyDelete
  30. gladna sam, gladnaa...post je divan..za prste polizat :)

    ReplyDelete
  31. It sounds so good, delicious! I like this post!
    Take a look at my blog, and if you like it follow me, I’ll be waiting for you!

    Don’t forget to enter the ZELEB giveaway on my blog!!
    Cosa mi metto???

    ReplyDelete
  32. Bravo za ovu rubriku ;)!
    Fotografije su odlične i deluje jako ukusno!
    S obzirom da i ja volim da kuvam, moraću da isprobam ovaj recept :)

    ReplyDelete
  33. Wow this looks amazing!!! MAking me hungry :D

    Take care,Daniella xox

    ReplyDelete
  34. New follower!:)
    big kiss!

    www.mistylobycris.blogspot.com

    ReplyDelete
  35. Bravo Vanjac za ovo, e ne da si me odusevila sad! Pa hrana je uvek u modi, naravno da ima veze sa modom, hehe!:) Fotke su vrhunske, divno si ovo odradila i objasnila, i sad sam bas ogladnela, mogla bi i nama ovo nekad da napravis, hehe! A i orhideju primecujem u pozadini, moje najomiljenije cvece na svetu, jos jedan plus od mene hehe!:)

    ReplyDelete
  36. It look d e l i c o i u s !!!!!!!!! for sure it taste very good!

    xo

    ReplyDelete
  37. jeeej...rubrika koji smo cekaliiii... diiiivno, svaka cast! jedva cekam slideci recept... ;) preukusno sve izgleda! :*

    ReplyDelete
  38. Jeste od ovog posta proslo PODOSTA, ali... Moram da prijavim :), danas sam ukucanima i decku pravila ovo... I... Nemam nikakvog iskustva sa lazanjama, ali SVI SU BILI ODUSEVLJENI! UKUS JE predivan, a i lako se sprema... + Sve je lepo objasnjeno!
    Nadam se uskoro nekom novom receptu... :*

    ReplyDelete
  39. Hvala ti MMirjana :) bas si me sada obradovala!recept je lagan i svako moze da ga napravi a to je i bila ideja :) a ukus ... eto sada i sama znas :)
    nastavicu sa receptim uskoro, to je sigurno :) jos jedna nedelja ili dve i eto krenuce nadam se redovnije :)

    ReplyDelete
  40. Ovaj recept je savrsen za mene, definitivno cu isprobati za neki dan! :D
    p.s. nisam uspela da vidim jesi li lazanje kuvala pre redjanja? Posto se obicno kuvaju...

    ReplyDelete
  41. Clarice - nisam ih kuvala, ovo su one vlazne koje se obicne nalaze u friziderima (u prodavnici) :)

    ReplyDelete
  42. Tes photos sont vraiment très belles, la façon dont tu présente la recette ne permet pas qu'on la rate et puis tu sais donner l'envie de l'essayer. Bravo !

    ReplyDelete