Tuesday, January 24, 2012

Recipe 3 ...

                                                                                                CLICK TO SEE MORE









                                                                                                 cup of joy ...
                                                                                                 or one row for me ... ;)


Tiramisu is one of my favorite treats for several years ... I got this recipe from my friend's aunt, and it's the most similar one to those from cake shops. It's really easy to make, and if you are a sugar addict like me, this will be your happy day! ;)
You will need :
- 4 eggs
- 6 tablespoons of sugar ( 4 for egg yolks and 2 for egg whites)
- whipped cream 250 ml
- mascarpone cheese 250 ml ( Zanetti is my favorite brand , i gotta admit that i didn't liked this one which i used)
- two packages of ladyfingers ( it depends of your vessel)
- coffee for soaking up the ladyfingers ( i prefer Nescafe)
- cocoa powder . 

Follow the instructions and after couple hours you will have your home made tiramisu! Enjoy!

Tiramisu je već nekoliko godina na listi mojih omiljenih poslastica a kao takav , morala sam mu naći i adekvatnu zamenu koja bi bila napravljena u kućnoj varijanti, nešto najpribližnije  zabajone kremu i pravom ukusu tiramisu-a. Recept sam dobila od drugaricine tetke i od taga ga vrlo rado  delim . :)
Potrebni sastojci:
- 4 jaja
- 6 supenih kašika šećera
- slatka pavlaka 250ml.
- maskarpone sir 250ml. ( najlepši ukus ima sir marke Zanotti, moram priznati da mi se ovaj sa slike nije dopao)
- dva pakovanja piškota ( u zavisnosti od posude)
- kafa ( najradije koristim Nescafe bez šećera)
- kakao .

Pratite uputstva sa fotografija i kroz dva do tri sata ćete imati svoj domaći tiramisu! :) Fil koji preostane najčešće iskoristim za dezert u čaši, koji služi da se premosti vreme dok se tiramisu ne stegne! ;)
Ukoliko budete imali pitanja vezanja za sam proces, vrlo rado ću vam odgovoriti  jer sada postoji mogućnost da se pojedinačno to učini za svaki napisani komentar pa je samim tim i preglednije! :)
Prijatno!

52 comments:

  1. Super izgleda. Nisam ljubitelj kafe ali bih probala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne moras da umaces u kafu, mozes u mleko, vredi zbog fila! ;)

      Delete
  2. Ne otvaram vise ove tvoje kulinarske postove :D Al' mnogo lepo izgleda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma ukljucis novu epizodu i on se sam bukvalno pravi! ;)

      Delete
  3. I ja obozavam Tiramisu ali nikako ga ne posipam kakaom je ume da bude gorak, umesto kakaa stavljam nesquik. Probaj!

    ReplyDelete
    Replies
    1. znam tacno na sta mislis, to sam osetila nekoliko puta na raznim mestima u gradu, ali mi je ubedljivo najlepsi Home made, ima ga u Coffee Room-u pa probaj ako do sada nisi! Ne smeti mi kod kuce jer nekako lepo upije i ne bude gorak, ali hvala za ideju :)

      Delete
  4. Volim tiramisu jedino ako se kava previse ne osjeca, a imam osjecaj da je ovaj savrsen po tom pitanju! Bas izgleda mljaccc! Bravo Vanjice :)

    ReplyDelete
  5. jao boze... sad sam gladna :D odlicno izgleda :)

    ReplyDelete
  6. Super ti to pravis, nema sta!! Svaki dan bih mogla da jedem, bez problema! :))

    ReplyDelete
  7. Super sto si ubacila i recepte, pravo su osvezenje. a i mnogo je lepo videti da se jedna mlada devojka dobro snalayi i u kuhinji. Pozdrav!

    ReplyDelete
  8. obozavam...ali nisam nikad pravila, nesto se snebivam! kod nas nigde nisam jos jela dooobar tiramisu, ali zato u italiji uuuuuf
    svidja mi se tako u casi...

    ReplyDelete
  9. joj obozavam tiramisu!!! hvala na receptu, odmah ga pravim!!

    http://sparklyshinyworld.blogspot.com/

    ceca :*

    ReplyDelete
  10. pravila sam ga par puta po nekom slicnom receptu, ali cu probati i ovaj...

    ReplyDelete
  11. wow : )

    http://sisters-style.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Obožavam ga, ali ja i kuhinja nismo neki prijatelji! :D


    xoxo
    Antonia
    FASHION IMPERATIVE

    ReplyDelete
  13. joooj sad sam gladna :)
    ali jos mi je bolji vocni tiramisu sa malinama :)
    milinaaaaaaaaaa * njam njam *

    ReplyDelete
  14. Sad znam sta cu raditi ovog vikenda, divan post. Hvala na receptu...

    ReplyDelete
  15. Njami, njami...izgleda jako ukusno... I ja znam sta cu raditi ovog vikenda! :)
    http://dictionaryoffashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. obozavam, i ovo znam da pravim, bar nesto, haha!:)

    ReplyDelete
  17. Mmmm, ukusno! :D I nije komplikovano - dakle uspela bih da napravim, a da pri tom ne unistim mami kuhinju :)))

    ReplyDelete
  18. poslednji dobar tiramisu sam jela u cacku, mozda u prvoj-drugoj godini srednje skole.
    sad sam se nameracila na jedno mesto za koje osnovano sumnjam da prave dobar tiramisu, pa ako prodje moju probu idemo zajedno ;)

    a i uvek mi ostaje varijanta da probam ovaj tvoj :D

    ReplyDelete
  19. ma ovi u cashicama nemaju konkurenciju! mogu li sve poslastice da idu u casicama pls?
    Bravo! :*

    ReplyDelete
  20. aaaa...casice...:)
    jel znas da tiramisu znaci podigni me;)?!
    fenomenalno domacinka:):**

    ReplyDelete
    Replies
    1. pa naravno, kakva bih domacica bila da ne znam ;) :** keeke

      Delete
  21. MENI JE TIRAMISU OMILJENI KOLAAAAAAAAAAC!!! :)
    Bravo i hvala na ovom receptu, kada budem imala vremena moracu da probam! :)

    ReplyDelete
  22. Uuuu ovo sa tiramisuom u casici jos nisam videla! Sjajna i prakticna zamisao! :)

    ReplyDelete
  23. izgleda njam, njam...svidja mi se(a rece i neka devojka gore) to sto
    osvezis malo blog i drugim temama, pogotovo ove kulinarske...
    super izgleda...volim tiramisu ali ga sama nisam pravila,
    a sad sa deckom razmatram recept :) mozda nam uspe :)

    ReplyDelete
  24. uf! :))) izgleda tako lako kada ti ovako objasnis... moracu da probam #mljac

    ReplyDelete
  25. Evo ti jedna prava pohvala. :)
    Znaci, ja ne volim tiramisu uopste.:) Ali kad videh ovaj tvoj recept ucinilo mi se lako za spremanje, a posto sam svakako imala neke goste.. i eto.. napravih ga juce! Znaci, prste da polizes! Dovoljno je sto cu ti reci da je od celog ostalo jos dva parceta a i meni je preukusno! :) Nastavi sa dobrim receptima, to je jedini nacin da mi anti-kuvarice prokuvamo!:))

    Pozdrav, Jelena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Jelena, raduje me sto to cujem :) Hvala jos jednom!

      Delete
  26. upravo idem u prodavnicu da kupim sve sto mi je potrebno i da se bacim na posao :-))) thank you :-P

    ReplyDelete
  27. heeej ja sam u procesu pravljenja pa me zanima da li se zumnca kuvaju na pari jer sam to i uradila ali ne izgledaju penasto kao na slici pa..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelena, kuvaju se na pari, dobro si uradila :)

      Delete
  28. Hvala na odgovoru,znam otkrila sam svoju gresku stavila sam secer u prahu sad sam uradila sa obicnim i to je to!Javicu kako je ispao:))pozdrav i hvala za recept

    ReplyDelete
  29. Looking very god :D Nice blog, btw, Im following :D

    ReplyDelete
  30. Fantastican je!Cak i moj tata koji inace ne jede sltko malo malo pa eto ga sa kasicicom u frizideru tako da smo ga smazali za 2 dana i evo vec palniram da opet prvim:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Jelena, drago mi je sto to cujem :) Ni kod mene ne traje duze! ;) Khm, skoro sama sve pojedem! :)

      Delete
  31. Sve sam radila ovako, ali fil mi je ispao uzasno redak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Tacy, kao sto je Jelena u komentaru ispod rekla, moguce je da je ispalo retko zbog belanaca, ako ih nisi dobro umutila i ako su pustila vodu ... Nadam se da neces odustati i da ces pokusati bar jos jednom, samo polako, korak po korak i sigurno ces uspeti! :)

      Delete
  32. Hej Tacy znam gde si verov pogrsila naime belanca puste malo vode pa je najbolje uvek njih da prespes u drugu posudu kasikom bez te vode koja je na dnu:))btw ja od kad sam videla ovaj recept redovno parvim bar jednom mesecno i uvek je savrsen:))sad je uparvo gotov jedan i to za buducu svekrvu hehe pa drazite mi palceve da joj se dopadne:)) Vanja,jos jednom havla za recept!!!Da nema neko mozda neki oproban recept za Cheese Cake?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Jelena, raduje me sto to cujem! :) Drago mi je da vam se dopada, tiramisu je jedan od mojih omiljenih poslastica i ovaj recept mi je zaista nesto najpribliznije onom pravom ukusu i pravom filu! :) Sto se ciz kejka tice, imam neke recepte ali cu sa njima nastaviti kada stigne novi aparat, bice mnogo lakse za slikanje! :)
      Hvala na javljanju! :)
      Veliki pozdrav za tebe!

      Delete
  33. Présentation absolument parfaite. Bravo !

    Je vais essayer cette recette qui a l'air délicieuse !

    ReplyDelete