CLICK TO SEE MORE
cup of joy ...
or one row for me ... ;)
Tiramisu is one of my favorite treats for several years ... I got this recipe from my friend's aunt, and it's the most similar one to those from cake shops. It's really easy to make, and if you are a sugar addict like me, this will be your happy day! ;)
You will need :
- 4 eggs
- 6 tablespoons of sugar ( 4 for egg yolks and 2 for egg whites)
- whipped cream 250 ml
- mascarpone cheese 250 ml ( Zanetti is my favorite brand , i gotta admit that i didn't liked this one which i used)
- two packages of ladyfingers ( it depends of your vessel)
- coffee for soaking up the ladyfingers ( i prefer Nescafe)
- cocoa powder .
Follow the instructions and after couple hours you will have your home made tiramisu! Enjoy!
Tiramisu je već nekoliko godina na listi mojih omiljenih poslastica a kao takav , morala sam mu naći i adekvatnu zamenu koja bi bila napravljena u kućnoj varijanti, nešto najpribližnije zabajone kremu i pravom ukusu tiramisu-a. Recept sam dobila od drugaricine tetke i od taga ga vrlo rado delim . :)
Potrebni sastojci:
- 4 jaja
- 6 supenih kašika šećera
- slatka pavlaka 250ml.
- maskarpone sir 250ml. ( najlepši ukus ima sir marke Zanotti, moram priznati da mi se ovaj sa slike nije dopao)
- dva pakovanja piškota ( u zavisnosti od posude)
- kafa ( najradije koristim Nescafe bez šećera)
- kakao .
Pratite uputstva sa fotografija i kroz dva do tri sata ćete imati svoj domaći tiramisu! :) Fil koji preostane najčešće iskoristim za dezert u čaši, koji služi da se premosti vreme dok se tiramisu ne stegne! ;)
Ukoliko budete imali pitanja vezanja za sam proces, vrlo rado ću vam odgovoriti jer sada postoji mogućnost da se pojedinačno to učini za svaki napisani komentar pa je samim tim i preglednije! :)
Prijatno!
cup of joy ...
or one row for me ... ;)
Tiramisu is one of my favorite treats for several years ... I got this recipe from my friend's aunt, and it's the most similar one to those from cake shops. It's really easy to make, and if you are a sugar addict like me, this will be your happy day! ;)
You will need :
- 4 eggs
- 6 tablespoons of sugar ( 4 for egg yolks and 2 for egg whites)
- whipped cream 250 ml
- mascarpone cheese 250 ml ( Zanetti is my favorite brand , i gotta admit that i didn't liked this one which i used)
- two packages of ladyfingers ( it depends of your vessel)
- coffee for soaking up the ladyfingers ( i prefer Nescafe)
- cocoa powder .
Follow the instructions and after couple hours you will have your home made tiramisu! Enjoy!
Tiramisu je već nekoliko godina na listi mojih omiljenih poslastica a kao takav , morala sam mu naći i adekvatnu zamenu koja bi bila napravljena u kućnoj varijanti, nešto najpribližnije zabajone kremu i pravom ukusu tiramisu-a. Recept sam dobila od drugaricine tetke i od taga ga vrlo rado delim . :)
Potrebni sastojci:
- 4 jaja
- 6 supenih kašika šećera
- slatka pavlaka 250ml.
- maskarpone sir 250ml. ( najlepši ukus ima sir marke Zanotti, moram priznati da mi se ovaj sa slike nije dopao)
- dva pakovanja piškota ( u zavisnosti od posude)
- kafa ( najradije koristim Nescafe bez šećera)
- kakao .
Pratite uputstva sa fotografija i kroz dva do tri sata ćete imati svoj domaći tiramisu! :) Fil koji preostane najčešće iskoristim za dezert u čaši, koji služi da se premosti vreme dok se tiramisu ne stegne! ;)
Ukoliko budete imali pitanja vezanja za sam proces, vrlo rado ću vam odgovoriti jer sada postoji mogućnost da se pojedinačno to učini za svaki napisani komentar pa je samim tim i preglednije! :)
Prijatno!
Super izgleda. Nisam ljubitelj kafe ali bih probala. :)
ReplyDeletene moras da umaces u kafu, mozes u mleko, vredi zbog fila! ;)
DeleteNe otvaram vise ove tvoje kulinarske postove :D Al' mnogo lepo izgleda!
ReplyDeletema ukljucis novu epizodu i on se sam bukvalno pravi! ;)
DeleteMmmmmmmmmmmmmmmmmm!
ReplyDeletemhmmmm :)
DeleteI ja obozavam Tiramisu ali nikako ga ne posipam kakaom je ume da bude gorak, umesto kakaa stavljam nesquik. Probaj!
ReplyDeleteznam tacno na sta mislis, to sam osetila nekoliko puta na raznim mestima u gradu, ali mi je ubedljivo najlepsi Home made, ima ga u Coffee Room-u pa probaj ako do sada nisi! Ne smeti mi kod kuce jer nekako lepo upije i ne bude gorak, ali hvala za ideju :)
DeleteMmmm obožavam tiramisu.:)
ReplyDeleteNjam! :)
ReplyDeleteVolim tiramisu jedino ako se kava previse ne osjeca, a imam osjecaj da je ovaj savrsen po tom pitanju! Bas izgleda mljaccc! Bravo Vanjice :)
ReplyDeleteMmmm, omiljeni tiramisu!<3
ReplyDeleteOmiljeni slatkis :)
ReplyDeletejao boze... sad sam gladna :D odlicno izgleda :)
ReplyDeleteSuper ti to pravis, nema sta!! Svaki dan bih mogla da jedem, bez problema! :))
ReplyDeleteOhh I love tiramisu!!! kisses
ReplyDeleteSuper sto si ubacila i recepte, pravo su osvezenje. a i mnogo je lepo videti da se jedna mlada devojka dobro snalayi i u kuhinji. Pozdrav!
ReplyDeletehvala :)
Deleteobozavam...ali nisam nikad pravila, nesto se snebivam! kod nas nigde nisam jos jela dooobar tiramisu, ali zato u italiji uuuuuf
ReplyDeletesvidja mi se tako u casi...
joj obozavam tiramisu!!! hvala na receptu, odmah ga pravim!!
ReplyDeletehttp://sparklyshinyworld.blogspot.com/
ceca :*
pravila sam ga par puta po nekom slicnom receptu, ali cu probati i ovaj...
ReplyDeletewow : )
ReplyDeletehttp://sisters-style.blogspot.com/
Obožavam ga, ali ja i kuhinja nismo neki prijatelji! :D
ReplyDeletexoxo
Antonia
FASHION IMPERATIVE
joooj sad sam gladna :)
ReplyDeleteali jos mi je bolji vocni tiramisu sa malinama :)
milinaaaaaaaaaa * njam njam *
Sad znam sta cu raditi ovog vikenda, divan post. Hvala na receptu...
ReplyDeleteNjami, njami...izgleda jako ukusno... I ja znam sta cu raditi ovog vikenda! :)
ReplyDeletehttp://dictionaryoffashion.blogspot.com/
obozavam, i ovo znam da pravim, bar nesto, haha!:)
ReplyDeleteMmmm, ukusno! :D I nije komplikovano - dakle uspela bih da napravim, a da pri tom ne unistim mami kuhinju :)))
ReplyDeleteposlednji dobar tiramisu sam jela u cacku, mozda u prvoj-drugoj godini srednje skole.
ReplyDeletesad sam se nameracila na jedno mesto za koje osnovano sumnjam da prave dobar tiramisu, pa ako prodje moju probu idemo zajedno ;)
a i uvek mi ostaje varijanta da probam ovaj tvoj :D
ma ovi u cashicama nemaju konkurenciju! mogu li sve poslastice da idu u casicama pls?
ReplyDeleteBravo! :*
aaaa...casice...:)
ReplyDeletejel znas da tiramisu znaci podigni me;)?!
fenomenalno domacinka:):**
pa naravno, kakva bih domacica bila da ne znam ;) :** keeke
DeleteMENI JE TIRAMISU OMILJENI KOLAAAAAAAAAAC!!! :)
ReplyDeleteBravo i hvala na ovom receptu, kada budem imala vremena moracu da probam! :)
Blago tvojim ukucanima :)
ReplyDeleteUuuu ovo sa tiramisuom u casici jos nisam videla! Sjajna i prakticna zamisao! :)
ReplyDeleteizgleda njam, njam...svidja mi se(a rece i neka devojka gore) to sto
ReplyDeleteosvezis malo blog i drugim temama, pogotovo ove kulinarske...
super izgleda...volim tiramisu ali ga sama nisam pravila,
a sad sa deckom razmatram recept :) mozda nam uspe :)
uf! :))) izgleda tako lako kada ti ovako objasnis... moracu da probam #mljac
ReplyDeleteEvo ti jedna prava pohvala. :)
ReplyDeleteZnaci, ja ne volim tiramisu uopste.:) Ali kad videh ovaj tvoj recept ucinilo mi se lako za spremanje, a posto sam svakako imala neke goste.. i eto.. napravih ga juce! Znaci, prste da polizes! Dovoljno je sto cu ti reci da je od celog ostalo jos dva parceta a i meni je preukusno! :) Nastavi sa dobrim receptima, to je jedini nacin da mi anti-kuvarice prokuvamo!:))
Pozdrav, Jelena
Hvala ti puno Jelena, raduje me sto to cujem :) Hvala jos jednom!
Deleteupravo idem u prodavnicu da kupim sve sto mi je potrebno i da se bacim na posao :-))) thank you :-P
ReplyDeleteg.l.a.d.n.a!
ReplyDeleteheeej ja sam u procesu pravljenja pa me zanima da li se zumnca kuvaju na pari jer sam to i uradila ali ne izgledaju penasto kao na slici pa..?
ReplyDeleteJelena, kuvaju se na pari, dobro si uradila :)
DeleteHvala na odgovoru,znam otkrila sam svoju gresku stavila sam secer u prahu sad sam uradila sa obicnim i to je to!Javicu kako je ispao:))pozdrav i hvala za recept
ReplyDeleteLooking very god :D Nice blog, btw, Im following :D
ReplyDeleteFantastican je!Cak i moj tata koji inace ne jede sltko malo malo pa eto ga sa kasicicom u frizideru tako da smo ga smazali za 2 dana i evo vec palniram da opet prvim:))
ReplyDeleteHej Jelena, drago mi je sto to cujem :) Ni kod mene ne traje duze! ;) Khm, skoro sama sve pojedem! :)
DeleteSve sam radila ovako, ali fil mi je ispao uzasno redak :(
ReplyDeleteDraga Tacy, kao sto je Jelena u komentaru ispod rekla, moguce je da je ispalo retko zbog belanaca, ako ih nisi dobro umutila i ako su pustila vodu ... Nadam se da neces odustati i da ces pokusati bar jos jednom, samo polako, korak po korak i sigurno ces uspeti! :)
DeleteHej Tacy znam gde si verov pogrsila naime belanca puste malo vode pa je najbolje uvek njih da prespes u drugu posudu kasikom bez te vode koja je na dnu:))btw ja od kad sam videla ovaj recept redovno parvim bar jednom mesecno i uvek je savrsen:))sad je uparvo gotov jedan i to za buducu svekrvu hehe pa drazite mi palceve da joj se dopadne:)) Vanja,jos jednom havla za recept!!!Da nema neko mozda neki oproban recept za Cheese Cake?
ReplyDeleteHej Jelena, raduje me sto to cujem! :) Drago mi je da vam se dopada, tiramisu je jedan od mojih omiljenih poslastica i ovaj recept mi je zaista nesto najpribliznije onom pravom ukusu i pravom filu! :) Sto se ciz kejka tice, imam neke recepte ali cu sa njima nastaviti kada stigne novi aparat, bice mnogo lakse za slikanje! :)
DeleteHvala na javljanju! :)
Veliki pozdrav za tebe!
Présentation absolument parfaite. Bravo !
ReplyDeleteJe vais essayer cette recette qui a l'air délicieuse !