Thursday, April 24, 2014

Raspberry and mascarpone cheese jars

                                                                                            CLICK TO SEE MORE




                                                                                             ph. me

This rainy day is perfect to prepare something yummy with raspberries!
Find some cute little jars and be ready for whipping.
Let's start!
Ingredients (depends on the number of jars or size of your serving bowl)
frozen or fresh raspberries 300gr
1 cup of sugar
mascarpone cheese 250gr
cream for whipping 250ml
3 vanilla puddings
milk 1200 ml
butter 50gr

Raspberry filling:
Put the raspberries and sugar in a small pan on a low heat and leave it to warm up. Once the cream
is just starting to steam, stir it until you get the desired thickness. After that,  remove it from the heat to cool it down.

Mascarpone cheese filling:
Whip the cream and mash it with the cheese.

Vanilla filling:
If you have enough time, you can prepare regular filling with eggs, but if you are in the hurry, you can cheat a little bit and make it with vanilla puddings. ;) Instead of regular way (500ml of milk per one pudding), prepare three puddings with 1200 ml of milk. You will get thicker filling. Then put aside to cool to room temperature but not set. Add the butter to sit until it melts.

After you prepare these three cremes, start filling the jars : raspberries, vanilla, mascarpone and repeat it (you can make your own order of course). And that's it!
Serve it cold!
 
And now, let's talk about my fridge and nutrition cause you were asking me a lot about my weight and how I'm managing to stay fit despite the fact that I eat lot of yummy things.
Couple days ago I published one photo on the Instagram and you really like it - What's in my fridge as the new What's in my bag! ;)
Lots of vegetables, fruits, cheese, sour creams and yogurts are groceries that I use on a daily base most of the time. Occasionally I eat junk food too, but I suppose that's a good balance. ;)
Instead of bunch of sweets from the store I pick home made cakes or cookies. And that's pretty much it.

If you try the recipe, let me know how do you like it!


                                                                                              -------------------------------
Kao mlađa domaćica, nikada nisam volela one odokativne mere i recepte bez preciznih instrukcija.
A onda sam se prepustila i naučila da improvizujem i da ne pratim stroga uputstva (naravno da ponekad stvari završe u kanti). Počela sam da kombinujem filove i kore iz omiljenih recepata, pa je upravo tako i nastao današnji slatkiš u tegli koji je vrlo jednostavan za pripremu. :)
Potrebno je (zavisi od broja teglica ili veličine posude u kojoj se servira):
smrznute ili sveže maline (ili bilo koje bobičasto voće) 300 gr
1 čaša šećera
250gr maskarpone sira
250ml slatke pavlake
3 pudinga od vanile (uvek koristim Dr. Oetker)
1200ml mleka
50gr putera

Fil od malina:
na tihoj vatri skuvajte maline i šećer (u tiganju ili šerpi) uz povremeno mešanje (dužina kuvanja zavisi od gustine koju želite da postignite). Nakon što postignite željenu gustinu, ostavite fil da se prohladi.

Fil sa maskarpone sirom:
umutite slatku pavlaku u srednje čvrstu smesu. Dodajte omekšali maskarpone sir. Promešajte.

Fil od vanile:
skuvati tri pudinga u 1200 ml mleka, kada se prohladi dodati malo putera i fil je spreman.
Ukoliko imate dovoljno vremena, možete napraviti standardni žuti fil sa jajima, u suprotnom ne brinite, retki su oni koji će primetiti razliku. ;)

Potom počnite da punite teglice redosledom koji se vama dopada, ponovite postupak sve do vrha. Ostavite da odstoji u frižideru sat, dva a potom možete poslužiti.
Savet plus: kako bi sve boje došle do izražaja, ono što bih sada drugačije uradila jeste, dodatni sloj malina između belog i žutog fila.
Ukoliko isprobate recept, volela bih da čujem kako vam se dopalo! :)


p.s. Nakon ove fotografije, vaših reakcija kao i brojnih pitanja oko moje ishrane, rešila sam da je podelim sa vama i na blogu uz kraće pojašnjenje. :)
Nikada ne preskačem doručak! Glad me napada čim otvorim oči, te ovu naviku od malena, sprovodim odmah. Sendviči na sto jedan način, omleti, salate - sve u zavisnosti od raspoloženja i apetita.
Ručak:  pored domaćih kuvanih jela, provuku se i paste, ali i Džejmijevi i Rudolfovi recepti. Salata je obavezna.
Večera i užine: salate, tunjevina, voće, šejkovi ili torte.
Da, torte. Umem često da večeram ceo red te voćno kremaste smese.
U svakom slučaju,  moja ishrana se bazira na domaćoj hrani, kuvanim jelima, konzumiranju svežeg povrća i voća, sireva, raznih namaza ali i ponekad velikoj količini šećera. I to je to! :)

44 comments:

  1. Njaam, njaam! Ovo je prelepo! :)

    ReplyDelete
  2. Predivne slike!

    ReplyDelete
  3. Jao sta nam radis, pa moram probati da napravim ovo sto prije. Osjecam da je njamiii, ali i posluzenje u teglicama je super ideja. A tek fotke.. savrsenstvo ;)

    ReplyDelete
  4. Ahaha, i ja sam odmah gladna cim otvorim oci, odmah trcim do frizidera da vidim sta cu jesti! :) Sjajne su fotografije, a recept cu sigurno isprobati, deluje preukusno! :)

    ReplyDelete
  5. Divnooo! Jesmo ovo beshe rumali na čuburskom babyshoweru :) :***

    ReplyDelete
  6. Slicno sam spremala skoro samo sa jagodama i piskotama plus, domacim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zuti fil, piskote i voce su moja omiljena torta! :))

      Delete
  7. simple recipe & it looks great!

    p.s your fridge is beautiful!

    ReplyDelete
  8. Ovo moram isprobati definitivno! Fotke su prekrasne <3

    ReplyDelete
  9. This looks so delicious and love the cute glasses!

    chrissabella.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Definitivno za isprobati! Evo ovde jednog mladog kuvara koji prezire odokativne mere! :D Super post.

    ReplyDelete
  11. zato izgledas tako lijepo i svježe...kada se jede kuhano , raznovrsno,domace ne treba nikakva pretjerana dijeta...bravo vanja primjer si pravi! kiss

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ustajem rano, volim da gajim i podocnjake uz sve to! ;) :)
      Hvala puno na lepim recima :)

      Delete
  12. Koliko su preeeedivne fotke :D <3
    Sjajno!!!

    ReplyDelete
  13. sve sve, ali nemoj da jedeš heinz kečap -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cini mi se da sam citala nesto lose o njima, ako me secanje sluzi bilo je u vezi GMO? Ako imas link, ostavi, pa da mu nadjem zamenu :))

      Delete
  14. Wow, pa fotke su ti sjajne! Sviđa mi se fora sa teglicama :)

    ReplyDelete
  15. Where did you get these cute jars?
    I really love them and what a gread idea!


    lots of lovee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :) They are from Barilla Pesto genovese :)

      Delete
  16. Ako je ovo tvoj frizider svaka cast i na organizaciji i na svemu sto se u njemu nalazi. Svidja mi se to sto ti jedes torte za razliku od ostalih blogerki i vecine cura koje se izgladnjuju i ne znaju sta je slatko uopste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije bas ovako stalno "ulickan" ali je takva hrana najcesce :) obozavam pijacu!
      A bez torti ne mogu :)) Ako se napravi dobar balans uz dosta zdravih namirnica, domace torte nikako ne mogu smetati :)

      Delete
  17. Sad znam sta cu napraviti kada mi se drustvo okupi u stanu ^^
    Predivno:)

    ReplyDelete
  18. fenomenalno!! sve u postu!!! od fotografija do energije!

    ReplyDelete
  19. Sve pohvale! Ako moze, molim te napisi marku frizidera, savrsen je, a ja bas u potrazi:) Hvala!

    ReplyDelete
  20. Wow, savršeno izgleda, kao i sve fotografije! Pohvale :)

    ReplyDelete
  21. Vanja, mnogo si cool! :D Obozavam postove sa receptima i fotografije hrane, imas bas dobro oko za detalje i divna si inspiracija! :)

    ReplyDelete
  22. Draga Vanja, vidim da volis maline u poslasticama, pa ti saljem recept za moju omiljenu tortu sa malinama i plazmom (moze i sa piskotama):
    potrebni sastojci:600g plazme, 400g slaga, 400g malina, 5 kesica vanilin secera, 250g secera u prahu, 4 kisele pavlake(crvena " moja kravica", 7 kasika kristal secera i 250ml slatke pavlake.
    1.prvo umutiti fil 2 -cvrsto umutiti mikserom 400g slaga,1casu (od jogurta) hladne vode i 7 kasika kristal secera.
    2.sada pripremiti fil 1 - 4 kisele pavlake, secer u prahu i 5 kesica vanilin secera lagano sjediniti kasikom ili varjacom, ali bas lagano, tek toliko da se povezu sastojci.
    3.poredjati na tacnu 300g plazme, preliti polovinu fila sa kiselom pavlakom, poredjati 400g malina, pa naneti pola fila 2 (sa slagom). Opet plazma, pa fil sa pavlakom,pa fil sa slagom, i na kraju umutiti slatku pavlaku i premazati torticu!
    Saljem ti veliki pozdrav, i ako budes pravila, javi utiske :) !
    PS. ukusna je i sa borovnicama, i sa jagodama, ali mi je najlepsa sa malinama!

    ReplyDelete
  23. PS.opet :)
    Torta je ukusnija sutradan, kad odstoji, i kad plazma malo upije fil, ali ja posto ne mogu da cekam, ubrzam proces, pa plazmu pre nanosenja fila, poprskam sa malo mleka!

    ReplyDelete
  24. these look fabulous! anything with cream cheese is a yes for me!! thanks for sharing...

    check out my blog- I'm just starting out and would love some feedback!

    jenna // http://fffxxoo.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Recipe in French
    Recette en Français

    Ce jour de pluie est parfaite pour préparer quelque chose de délicieux avec des framboises !
    Trouver des petits pots mignons et être prêt à fouetter .
    Commençons !
    Ingrédients ( dépend du nombre de pots ou de la taille de votre bol de service )
    framboises surgelées ou fraîches 300gr
    1 tasse de sucre
    250gr de fromage mascarpone
    crème à fouetter 250ml
    3 poudings à la vanille
    1200 ml de lait
    50gr de beurre

    Framboise remplissage :
    Mettez les framboises et le sucre dans une petite casserole sur feu doux et laissez-le se réchauffer . Une fois que la crème
    commence tout juste à la vapeur , remuer jusqu'à ce que vous obtenez l'épaisseur désirée . Après cela , retirez-le de la chaleur pour le refroidir .

    Mascarpone remplissage :
    Fouetter la crème et écrasez-le avec le fromage .

    Vanille remplissage :
    Si vous avez assez de temps , vous pouvez préparer le remplissage régulier avec des œufs , mais si vous êtes dans la hâte , vous pouvez tricher un peu et le faire avec puddings de vanille . ;) Au lieu de façon régulière ( de 500 ml de lait par un boudin ) , préparer trois desserts avec 1200 ml de lait . Vous obtiendrez remplissage plus épais . Ensuite, mettre de côté pour refroidir à température ambiante, mais pas fixé . Ajouter le beurre à siéger jusqu'à ce qu'il fonde .

    Après avoir préparé ces trois crèmes , commencer à remplir les bocaux : framboises , vanille , mascarpone et répéter ( vous pouvez faire votre propre ordre bien sûr) . Et c'est tout!
    Servir froid !

    Et maintenant , nous allons parler de mon frigo et de la nutrition parce que vous me posiez beaucoup de choses sur mon poids et comment je me débrouille pour rester en forme malgré le fait que je mange beaucoup de choses délicieuses .
    Il ya jours d'un couple , j'ai publié une photo sur le Instagram et vous aime vraiment - ce qui est dans mon frigo que le nouveau ce qui est dans mon sac ! ;)
    Beaucoup de légumes , fruits, fromage , crème sûre et yaourts sont les courses que j'utilise sur une base quotidienne la plupart du temps . De temps en temps je mange de la malbouffe trop , mais je suppose que c'est un bon équilibre . ;)
    Au lieu de tas de bonbons de la boutique je prends des gâteaux faits maison ou des biscuits . Et c'est à peu près tout.

    Si vous essayez la recette , faites le moi savoir comment vous l'aimez !

    ReplyDelete