Tuesday, November 2, 2010

BFW-day 6

                                                                   Tijana i Mila Popović

                                                                         Mimimaso

                                                                    Odd concept space

                                                                        Iva Stefanović

                                                                             JSP
                                  All the photos were taken from www.belgradefashionweek.com
This was the last night of 28.Amstel Fashion Week. Marina, Leyla Anja and I were so tired but it was worth it! We saw some great shows, and i cant wait new one in April! Remember that brand Mimimaso , they have bright future!
Šesto veče 28.Amstel Fashion Week-a održano je u New space prostoru TC „Ušće“ . Poslednje večeri svoje kreacije su predstavili Tijana i Mila Popović, Mimimaso, Odd Concept Space,  Iva Stefanović i JSP.
Tijana i Mila Popović su zajedno osnovale  „Re8“  grupu za eko dizajn gde se pored funkcionalnosti i estetike nameće i ekologija kao jedan od uslova za dobar dizajn i kvalitet. Postoje dve linije a to su Haute couture „Tijana i Mila Popović“ i RTW linija koja nosi naziv „ Trash for cash“. Autorski tim „Mimimaso“ čine  Miloš Milivojević i Marko Sovilj. Njihova želja je da postanju pravi modni brend, i ukoliko ovako nastave uspeh im je svakako zagarantovan! Muške kolekcije jesu retkost kod nas, ali sa ovakvim  mladim i kreativnim ljudima više neće biti tako! Jako kvalitetni materijali, odličan dizajn i krojevi izmamili su najveći aplauz, publika je bila više nego oduševljena. Nama ženama samo ostaje da se nadamo ponekom modelu iz njihove kolekcije, jer je sve bilo savršeno!Želim više modela u svom ormaru!!!!Trenerke, kaputi, pantalone i naravnooo cape!!! Odd concept space je mesto koje je osmišljeno kako bi privuklo talentovane i kreativne ljude iz sveta mode i umetnosti.  Te je njihova revija upravo to i pokazala.  Oni koji čine ODD su: moda: Andreja Bistričić, Gordana Manojlović, Danka Karović, Damir Doma, Dejana Ivanišević, Ivana Pilja, Jasmina Sanader, Jovana Marković, Kristina Gorina, Ogi Antunac, Sanda Simona, Christian Westphal, CSF; slikarstvo/ilustracija/dizajn: Vanja Seferović, Jelena Grujičić, Mirjana Radovanović; fotografi: Marija Radosavljević, Nemanja Đorđević, Nemanja Maraš.
Iva Stefanović i sestre Proković su imale tu čast da zatvore ovaj Fashion week. Ivina revija nosi naziv „ Glitter and blue“ u kojoj je prikazala modele namenjene ženama koje čvrsto stoje na zemlji, koje su savremene i znaju šta žele.  Revija je bila  ženstvena i seksi, dosta crne boje, žute i zelene na kraju, u kombinaciji sa dubokim krznenim čizmama i šeširima. Odlično! Sestre Proković su svoju kolekciju nazvale „ Red head“  a deo ove ove kolekcije je bio prikazan u Srpskom kulturnom centru u Parizu u okviru manifestacije Dani stranih kultura. JSP su nam skrenule pažnju na kapute, unikatne modele sa dosta ručnog rada. I ovoga puta su očarale svoju publiku koja verno prati njihov rad!
Nakon šest dana, 18 revija i preko 40 dizajnera koji su predstavili svoje kolekcije ostaje mi samo da kažem, da mi itekako imamo šta da pokažemo, čime da se pohvalimo i koga da podržimo! Bilo je revija i kolekcija koje su mogle da se uporede sa onim koje gledamo u svetu. Dizajneri su pokazalii svoj talenat, a Belgrade Fashion Week, kako se organizuju i održavaju nedelje mode, dokazali su da su najbolji! Jedva čekam april! 
 Marina, Leyla, Anja i ja smo bile neumorne i sve to izdržale i nravnoooo uživaleee!!!

6 comments:

 1. WOW! Kako si nas sve ove dane iscrpno izvještavala o svemu sad imam dojam kao da sam bila na BG tjednu mode premda sam kilometrima daleko! :) Znam da je to ljubav, no pitam se je li i posao pa si na fin način spojila ugodno s korisnim...
  Da vaši dizajneri imaju što pokazati-imaju baš kao i ovi u Hrvatskoj, međutim uvijek se svi pomame za svjetski razvikanim imenima koja si sa svojim statusom mogu dopustit i da nešto ne bude urađeno kako spada, što je ovdje zbog goleme potrebe za probitkom, čini mi se, izostalo! Kako god uvijek ću pružit podršku domaćim mladim dizajnerima i ako to ne budemo mi možda nam talent pred nosom zbriše vanka, a onda se netko drugi okiti našim perjem. Što sam se ja zadubila u ovaj komentar... :)) Da ne duljim više, štošta bih si ovdje izabrala i usput da ponovim da ispriku ne prihvaćam budući da se nemaš za što ni ispričavati! :) Pozdrav, Lilly :))

  ReplyDelete
 2. heheh, hvalaa Lilly! :) nije posao, za sada, mozda jednog lepog dana! :) ne znam , mislim da se zove opsesija! :) Hvalaa ti na ovome! :)

  ReplyDelete
 3. Mozda po prvi put nas Fashion week lici na one svetske! Vise volim ove nase mlade kreatore nego one koje je marketing previse digao u nebesa, a u principu materijali, krojevi, savovi su uzas.. vrlo cesto vidim konce kako vise !!
  Dopala mi se revija Tijane i Mile Popovic i Odd concept !!
  Mala super izvestaj ! :*

  ReplyDelete
 4. ooo tek sad videh da sam na muzevljevom profilu !! :)))

  XoXo Insider girl :))

  ReplyDelete
 5. Jos ja gledam koji to Djordje prati modu!!! :) pa vi imate muuzaa! :) cmooook za najboljeg insajdera na svetuuu!!!

  ReplyDelete