Friday, May 30, 2014

Mykonos / San Giorgio Hotel / Interior

                                                                                                CLICK TO SEE MORE










                                                                                                 location: Mykonos
                                                                                                 hotel: San Giorgio
                                                                                                 ph. me


Let's start a new journey today!
We are going straight to one of the best and definitely unique hotels at Mykonos.
Thanks to them and their Bloggers week, Jelena (check her post too) and I got the chance to enjoy and explore this amazing place, which would be my honest recommendation to everyone!

Set against the dramatic coastline of this amazing island, the San Giorgio Hotel is situated between Paradise and Paraga beaches, one of the most scenic areas of the island (which you will see in one of the upcoming posts about hotel's exterior).

Originally built in the 1990s, the hotel was purchased by owners of the nearby club. After nearly a decade running Mykonos’ world-famous Paradise Club, Thomas Heyne and Mario Hertel  (Check the interesting story about these inspiring people  Here) have teamed up with Design Hotels™ to create San Giorgio. And they manage to create a true bohemian paradise!

The hotel interior was designed by Berlin-based team, Lambs&Lions, and completed in 2012. Simplicity and comfort, history and heritage, organic materials and carefully picked furniture are signatures of this bohemian luxury hotel.  All rooms (34, including 2 suites, the gorgeous Grande suite was our) are equally equipped with a shower and modern bathroom, air-conditioning as well as complimentary wireless internet (yap, that's true).

Downtown Mykonos as well as Mykonos Airport are a 10-minute drive from the San Giorgio. And whether you decide to discover the hidden treasures of the island, spent a day in your hammock, go to a beach bars, enjoy local food or go crazy at night, this location is ideal for every type of holiday.

Carefree vibe of the '60s bohemian life make this hotel a special place. And the luxury lies in the whole experience!
Must try! 


p.s. In the upcoming post, I will also show you the exterior of the San Giorgio and talk about the hotel staff, these people are the BEST! 




                                                                                           ....................................


My blog was in silent mode for last couple weeks because the heaviest rain and the worst floods affected Serbia. For more information about this and how to help check this and this.
Bosnia and Croatia needs help too, so check this and this.
Thank you!

35 comments:

  1. Draga Vanja, izgleda predivno, ali je hotel preskup. Pitanje je sasvim sigurno indiskretno, ali si ti cool i znam da ces posteno odgovoriti. Da li si sama finansirala put? Pa ovo je papreno i za vecinu nas totalno nedostizno. Hvala unapred na iskrenom odgovoru i srdacan pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Put smo finansirale same, a sto se hotela tice, bile smo njihove gosce kao sto sam i navela u prvom pasusu! :)
      Mikonos jeste skuplji sam po sebi, ali se ne razlikuje od ostalih turistickih gradova (Paris, Stockholm, Copenhagen ...). Rekla bih da se uz dobar plan i organizacuju ipak moze letovati tamo i za manje para a kostalo bi otprilike kao i prosecni aranzman za Tursku ili Spaniju. Cak su i avio karte pristupacne ako se bukiraju znatno ranije, ali cu o tome vise u nekom od narednih postova. :)
      U svakom slucaju, znam da je konkretno ovaj hotel nekome nedostizan ali sama destinacija po sebi nije. Tako da ako imas zelju da je posetis, vrlo rado cu ti proslediti par linkova. :)
      Hvala na komentaru! :)

      Delete
    2. Draga Vanja, najlepse hvala! Ti si uvek prizemna i cool, ne pravis se vazna (sto rekle nase bake), a imala bi i te kako razloge (lepa, uspesna itd). Ti si jedan od retkih primera, da stil nema veze sa markiranim, preskupim stvarima. Odavno pratim tvoj blog i sve je uvek prilagodjeno nama, normalnim devojkama i mladim zenama, sa ponekim skupljim detaljem, koje uvek lepo uklopis. Bez tone sminke, vestackih trepavica i balkona od grudi, prirodna i very french. Jedan od retkih svetlih primera, ti za casual sckick, a Brana za preppy, bas vas volim

      Delete
    3. Nema na cemu! :)
      Hvala tebi na komentaru jos jednom i lepim recima! :)

      Delete
  2. Fotografije su kao iz nekog casopisa, svaka cast!

    ReplyDelete
  3. Prelepo, uzivala sam u vasim slicicama na instagramu, veliki pozdrav!
    Ana

    ReplyDelete
  4. Kakvo savršenstvo od hotela!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo daaa! :) istog trena bih se preselila! :)))

      Delete
  5. Lep hotel ,ali se ne moze porediti sa Rocabellom. Ni po cenama ni po enterijeru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa i ne mogu, ovaj je neuporedivo lepsi!

      Delete
    2. Moram priznati da nisam bila upucena u tacan izgled Rocabelle, ali sam sada pogledala.
      U pitanju su dva razlicita stila, tako da bih i ja rekla da nisu za poredjenje. :)
      Licno bih se uvek opredelila za hotel ovog tipa, koji je sacuvao svoju tradiciju, i prihvatio samo mali deo onoga sto pripada modernom. Taj rusticni sarm, i boho stil koji su prisutni na svakom koraku su nesto sto je autenticno za ovaj hotel, kao i sam koncept. Kao sto sam i navela u tekstu, luksuz je u ovom slucaju iskustvo koje se dozivi tokom boravka. Ali je sve stvar ukusa. :)

      Delete
  6. Replies
    1. Nije bilo tako tesko pored ovakvog dizajna! ;) :)) hvala!

      Delete
  7. bas dobre fotografije, vidi se da si napredovala. hotel prelep ali 700 evra po danu u junu mesecu je stvarno preskupo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala! :)
      Cini mi se da si ipak nesto pogresno videla, ova dva apartmana jesu skupa, ali ne i obicne sobe koje su takodje divne. Razlika je u velicini i terasi, inace im je dizajn skoro pa identican. Obicna soba do pocetka jula kosta 150, sa doruckom, sto bi znacilo da je po osobi 75, po danu. Priznaces da se dosta razlikuje od cene koju si ti spomenula? :)
      A informaciju ces najlakse proveriti direktno na njihovom sajtu:
      http://sangiorgio-mykonos.com/en/hotel-rates/

      Delete
  8. Ove godine sam se vec odlucila za jedno mesto tako da je kasno, ali hotel stavljam na listu zelja! :) Nadam se koliko vec sledeceg leta, divno izgleda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mali savet, dobro isplaniraj unapred jer imaju svega tridesetak soba koje su uvek bukirane. :) I lep provod zelim gde god da odes! :)

      Delete
  9. Divne fotografije. Kao iz nekog časopisa :)

    ReplyDelete
  10. Great great pics!!! I like your inspiring blog maybe you would like to follow each other:)

    ReplyDelete
  11. Divno! A fotke su fenomenalne, kad sam videla da su tvoje ostala sam bez teksta, svaka cast! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala! :)) evo, evo priznajem i meni se baaas dopadaju :)))

      Delete
  12. Kao sto neko rece iznad, vidi se ogromni napredak u fotografijama, uzivanje je gledati ih, svaka cast!

    ReplyDelete
  13. Vanja, fotografije su savrsene, svaka cast.

    ReplyDelete
  14. Jel mozes molim te da pises i na srpskom...ok je sto ti bas zelis da pises na eng,ali mislim da bi bilo fer prema onima koji te prate iz srbije i koji su u vecini da pises i na srpskom.Sve najbolje

    ReplyDelete
  15. Wow! It's beautiful!!!

    | www.noirettediary.com |

    ReplyDelete
  16. Your so pretty! If you'd ever like to check out my new blog http://justlikechampagneandstrawberries.blogspot.co.uk/ thank you :D

    ReplyDelete