CLICK TO SEE MORE
make croutons from some old bread or toast ...
add sour cream ...
and your dish is ready ...
ph. me
And here is my second recipe, after two months of laziness ( you can check here the first one) .... ;) I can eat potatoes every day , especially soups (pottage) and this one is definitely my favorite. Its really simple to prepare, you need a few basic ingredients and light lunch is ready for less than one hour. This recipe is from my grandmother ( she makes the best thick soups in the whole world) , but i adjusted to my own taste by adding chives, which is my favorite spice, sour cream and croutons.
"Potage" has its origins in the medieval cuisine of Northern France, so i can only say to you Bon Appétit! ;)
Nakon praznika i teške hrane na red je došlo i nešto lagano ... :) A kao drugi recept po redu ( ukoliko niste pročitali prvi, možete ovde) je upravo gusta čorba od krompira, tzv. "potaž" , napravljen po receptu moje bake ( koja pravi najukusnije čorbe na svetu) uz minimalne izmene, tj. dodavanje jednog od mojih omiljenih začina - vlašca, kisele pavlake/milerama i krutona ( prepečni hleb). Jednostavno je za spremanje, a potrebno vam je svega nekoliko osnovnih sastojaka i lagani obrok je na vašem stolu za manje od sat vremena. Količina namirnica zavisi od veličine lonca u kojem ćete pripremiti čorbu ... Ukoliko isečete više krompira, uvek ga možete zamrznuti i iskoristiti za sledeći put. ;)
Bilo da je zovete "Potage de pommes de terre" ili "seljačka čorba od krompira" , sigurna sam da ćete uživati! Prijatno!
make croutons from some old bread or toast ...
add sour cream ...
and your dish is ready ...
ph. me
And here is my second recipe, after two months of laziness ( you can check here the first one) .... ;) I can eat potatoes every day , especially soups (pottage) and this one is definitely my favorite. Its really simple to prepare, you need a few basic ingredients and light lunch is ready for less than one hour. This recipe is from my grandmother ( she makes the best thick soups in the whole world) , but i adjusted to my own taste by adding chives, which is my favorite spice, sour cream and croutons.
"Potage" has its origins in the medieval cuisine of Northern France, so i can only say to you Bon Appétit! ;)
Nakon praznika i teške hrane na red je došlo i nešto lagano ... :) A kao drugi recept po redu ( ukoliko niste pročitali prvi, možete ovde) je upravo gusta čorba od krompira, tzv. "potaž" , napravljen po receptu moje bake ( koja pravi najukusnije čorbe na svetu) uz minimalne izmene, tj. dodavanje jednog od mojih omiljenih začina - vlašca, kisele pavlake/milerama i krutona ( prepečni hleb). Jednostavno je za spremanje, a potrebno vam je svega nekoliko osnovnih sastojaka i lagani obrok je na vašem stolu za manje od sat vremena. Količina namirnica zavisi od veličine lonca u kojem ćete pripremiti čorbu ... Ukoliko isečete više krompira, uvek ga možete zamrznuti i iskoristiti za sledeći put. ;)
Bilo da je zovete "Potage de pommes de terre" ili "seljačka čorba od krompira" , sigurna sam da ćete uživati! Prijatno!
uzivam gledajuci ;)
ReplyDelete#PozdravKoleginiceKuvarice
pozdravljam ;) pravimo jedno kuvarsko vece ;) :*
ReplyDeleteJedva sam čekala novi post/recept.
ReplyDeleteSavršeno, da se okrepimo posle nedelja jedenja raznih mesa, majoneza i druge teške hrane.
Volela bih kada bi se svi koji svoja kulinarska umeća prikazuju na blogovomi i sajtovima slične tematike malo ugledaju na tebe i shvate da je estetika jako bitna.
Preporučiti ove tvoje postove onima koji ne umeju ili ne vole da kuvaju, ovde se uživanje u tome oseti. Bravo.
Hvala B, znam ja ko se najvise raduje! :***
ReplyDeleteNjam , njam! :D
ReplyDeleteizgleda jako fino!
ReplyDeleteIzgleda preukusno!! Mozda iznenadim dragog ovih dana :D
ReplyDeleteK.
Zdravo, fino i trenutno preko potrebno!
ReplyDeleteJedva čekam slijedeći recept! :)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah *_______*
ReplyDeletenew post - 2011 favorites♥mfashionfreak
mmmmm, vise mi se svidja da je zovemo seljacka corba od krompira!
ReplyDeleteYiam..it seems delicious! I like soups! Maybe I'm gonna make it tomorrow! Thanks for your idea!
ReplyDeletejuliete-has-a-gun.blogspot.com
najs :)
ReplyDeleteja krutoncice pravim malo drugacije - stari hleb isecem na kockice, pa ga onda pecem ili przim. Ako przim, nekad na malo ulja (dok se greje tiganj) dodam malo zacina i onda dobijem prave grickalice. Za uz pice ili corbicu :)
Curi mi voda na usta :D
ReplyDeleteidi bre zeno!
ReplyDeleteovo ili da nam skuvas da uzivo probamo ili da preskacem kulinarske :) #gladna
Njaaaam, corbe bih mogla da jeden i za dorucak, rucak i veceru! :)
ReplyDeleteMeni nije lagano kada pojedem litar..:)Ovo je fenomenalno!Sto fotografije sto ono sto nam spremas...Ranijem se novim postovima..:)A da...Ko ne voli pommes de terre je luuud!:)):**
ReplyDeleteStvarno izgleda savršeno!
ReplyDeleteSuper! Bas mi tako nesto treba :)) Praznici su me ubili haha
ReplyDeleteOdličan recept i fokice, bravo!
ReplyDeleteLijep pozdrav i kiss draga:)
Super predlog za lagani rucak, nakon januarskog preterivanja u hrani,ovo dodje kao odmor za zeludac...
ReplyDeletemmm njam njam ali ja ovo nikad ne bi uspela da napravim potpisujem :-D
ReplyDeletejednostavno i lepo :)
ReplyDeleteMMM< svaka cast! Samo nastavi sa dobrim receptima!!:)
ReplyDelete:)))
ReplyDeletenjami njami :D
ReplyDeletejao super, taman imam novi recept za rucak :-))) hvala!
ReplyDeleteNjam, njam ;) Volim tvoje "recept postove" ;)
ReplyDeleteOvo moram probat definitivno, ne izgleda previse kaloricno za mog sportasa ;)
Love.Ania.
P.s.:There is Victoria's Secret Giveaway on my blog ;)
http://aniaanialysis.blogspot.com/
It look very good , I am sure the taste is excellent as well!
ReplyDeleteGreat blog!
ReplyDeleteKisses from New York:)
www.TheBrunetteWorld.com
xxx
ne uuuumem!!! ali divno izgleda! i mnjamasto! mnjam!
ReplyDeleteWow looks so yummy. Looking at this picture made me feel so hungry! LOL!
ReplyDeleteEncore une belle présentation pour une recette qui semble délicieuse :)
ReplyDelete