Tuesday, January 10, 2012

Recipe 2 ....

                                                                                                CLICK TO SEE MORE






                                                                                             make croutons from some old bread or toast ...
                                                                                                  add sour cream ...
                                                                                                 and your dish is ready ...
                                                                                                 ph. me

And here is my second recipe, after two months of laziness ( you can check here the first one) .... ;) I can eat potatoes every day , especially soups (pottage) and this one is definitely my favorite. Its really simple to prepare, you need a few basic ingredients and light lunch is ready for less than one hour. This recipe is from my grandmother ( she makes the best thick soups in the whole world) , but i adjusted to my own taste by adding chives, which is my favorite spice, sour cream and croutons.
"Potage" has its origins in the medieval cuisine of Northern France, so i can only say to you  Bon Appétit! ;)

Nakon praznika i teške hrane na red je došlo i nešto lagano ... :) A kao drugi recept po redu ( ukoliko niste pročitali prvi, možete ovde) je upravo gusta čorba od krompira, tzv. "potaž" , napravljen po receptu moje bake ( koja pravi najukusnije čorbe na svetu) uz minimalne izmene, tj. dodavanje jednog od mojih omiljenih začina - vlašca, kisele pavlake/milerama i krutona ( prepečni hleb). Jednostavno je za spremanje, a potrebno vam je svega nekoliko osnovnih sastojaka i lagani obrok je na vašem stolu za manje od sat vremena. Količina namirnica zavisi od veličine lonca u kojem ćete pripremiti čorbu ... Ukoliko isečete više krompira, uvek ga možete zamrznuti i iskoristiti za sledeći put. ;)
Bilo da je zovete "Potage de pommes de terre"  ili "seljačka čorba od krompira" , sigurna sam da ćete uživati! Prijatno!


32 comments:

  1. uzivam gledajuci ;)
    #PozdravKoleginiceKuvarice

    ReplyDelete
  2. pozdravljam ;) pravimo jedno kuvarsko vece ;) :*

    ReplyDelete
  3. Jedva sam čekala novi post/recept.

    Savršeno, da se okrepimo posle nedelja jedenja raznih mesa, majoneza i druge teške hrane.

    Volela bih kada bi se svi koji svoja kulinarska umeća prikazuju na blogovomi i sajtovima slične tematike malo ugledaju na tebe i shvate da je estetika jako bitna.

    Preporučiti ove tvoje postove onima koji ne umeju ili ne vole da kuvaju, ovde se uživanje u tome oseti. Bravo.

    ReplyDelete
  4. Hvala B, znam ja ko se najvise raduje! :***

    ReplyDelete
  5. izgleda jako fino!

    ReplyDelete
  6. Izgleda preukusno!! Mozda iznenadim dragog ovih dana :D
    K.

    ReplyDelete
  7. Zdravo, fino i trenutno preko potrebno!
    Jedva čekam slijedeći recept! :)

    ReplyDelete
  8. mmmmm, vise mi se svidja da je zovemo seljacka corba od krompira!

    ReplyDelete
  9. Yiam..it seems delicious! I like soups! Maybe I'm gonna make it tomorrow! Thanks for your idea!

    juliete-has-a-gun.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. najs :)
    ja krutoncice pravim malo drugacije - stari hleb isecem na kockice, pa ga onda pecem ili przim. Ako przim, nekad na malo ulja (dok se greje tiganj) dodam malo zacina i onda dobijem prave grickalice. Za uz pice ili corbicu :)

    ReplyDelete
  11. idi bre zeno!
    ovo ili da nam skuvas da uzivo probamo ili da preskacem kulinarske :) #gladna

    ReplyDelete
  12. Njaaaam, corbe bih mogla da jeden i za dorucak, rucak i veceru! :)

    ReplyDelete
  13. Meni nije lagano kada pojedem litar..:)Ovo je fenomenalno!Sto fotografije sto ono sto nam spremas...Ranijem se novim postovima..:)A da...Ko ne voli pommes de terre je luuud!:)):**

    ReplyDelete
  14. Super! Bas mi tako nesto treba :)) Praznici su me ubili haha

    ReplyDelete
  15. Odličan recept i fokice, bravo!

    Lijep pozdrav i kiss draga:)

    ReplyDelete
  16. Super predlog za lagani rucak, nakon januarskog preterivanja u hrani,ovo dodje kao odmor za zeludac...

    ReplyDelete
  17. mmm njam njam ali ja ovo nikad ne bi uspela da napravim potpisujem :-D

    ReplyDelete
  18. MMM< svaka cast! Samo nastavi sa dobrim receptima!!:)

    ReplyDelete
  19. jao super, taman imam novi recept za rucak :-))) hvala!

    ReplyDelete
  20. Njam, njam ;) Volim tvoje "recept postove" ;)

    Ovo moram probat definitivno, ne izgleda previse kaloricno za mog sportasa ;)

    Love.Ania.

    P.s.:There is Victoria's Secret Giveaway on my blog ;)
    http://aniaanialysis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. It look very good , I am sure the taste is excellent as well!

    ReplyDelete
  22. Great blog!
    Kisses from New York:)
    www.TheBrunetteWorld.com
    xxx

    ReplyDelete
  23. ne uuuumem!!! ali divno izgleda! i mnjamasto! mnjam!

    ReplyDelete
  24. Wow looks so yummy. Looking at this picture made me feel so hungry! LOL!

    ReplyDelete
  25. Encore une belle présentation pour une recette qui semble délicieuse :)

    ReplyDelete