CLICK TO SEE MORE
ph. me
There is no better day to share with you my new favorite recipe than Saturday. You are still drunk from last night, and you need something to wake you up. And the best solution is to prepare the most delicious chocolate mousse ever! ;)
This chocolate mousse with raspberries is recipe from lovely Lorraine Pascale and you can find it HERE in English. I couldn't explain better than her in a million years! Its pretty much simple just follow her steps and you will have it on your table in less than 30 minutes!
Bon Appétit!
---------------------------------------------------
Nakon duže pauze, rubrika sa receptima ponovo kreće! :)
Iako sam imala jaku želju da sve korake u pripremi ispratim i fotografijom, u jednom trenutku je postalo neizvodljivo jer je oduzimalo previše vremena. Veliki broj fotografija, njihov odabir, pravljenje kolaža, učinilo je da ova rubrika padne u neki deseti plan. Ali zbog velike ljubavi prema kuvanju i želje da i taj segment podelim sa vama, kao i vaših brojnih pitanja o tome, učinilo je ponovo "živom". :)
Čokoladni mus sa malinama je prvi na listi, kao recept koji sam sa mamom spremala svakog vikenda proteklih mesec dana. Izvor: Lorraine Pascale.
Za svega 15-20 minuta dobićete neverovatno ukusan slatkiš, za koji verujem da ćete ga često pripremati.
Sastojci:
2dcl slatke pavlake
3 jaja
100gr. mlečne čokolade
100gr. čokolade za kuvanje
1 kašika kristal šećera
2 kašike šećera u prahu
maline
Priprema:
U šerpu staviti slatku pavlaku i čokoladu da se rastopi na slabijoj temperaturi ( potrebno je oko 5 minuta).
Za to vreme, umutite belanca, kada dostigne srednju čvrstinu dodajte kašiku kristal šećera, mutiti dok belanca ne postanu sjajna, potom dodati kašiku šećera u prahu, mutiti, i neposredno pre kraja dodati i drugu kašiku šećera u prahu.
U rastopljenu smesu čokolade i slatke pavlake dodati jedno po jedno žumance, umutiti ručno (mutilicom, varjačom).
Potom dodati umućena belanca, postepeno i laganim pokretima kako bi smesa ostala vazdušasta.
Sipati u činije, ostaviti da se ohladi.
Neposredno pre služenja, na vrh dodati maline i šećer u prahu.
Prijatno! :)
p.s. pored malina, može se dodati i drugo voće po želji naravno, ako isprobate javite! :)
This looks yummy!!
ReplyDeleteJOIN US AT OUR BLOG http://futurereflectionsk.blogspot.com/
kakvo dobro jutro :)
ReplyDeletejao jeste odlican:D obozavam Lorraine. A ako volis da eksperimentises ubaci crnu cokoladu sa mentom ( sto sam ja uradila u nedostatku obicne crne) dobije neku novu dimenziju.
ReplyDeleteHvala na predlogu :) ne volim nesto mentu ali verujem da je i tako ukusno :)
DeleteObozavam cokoladni mus
ReplyDeleteDa li belanca termicki obradis?
ReplyDeletemislila si na zumanca, predpostavljam. to se i ja pitam.
Deleteza sve torte fil sa zumancima uvek skuvam na pari, ali za mus ne ... kako se zumanca dodaju u smesu koja je pre toga bila na ringli, dakle i dalje je sve toplo, cini mi se da ne postoji tolika bojazan, ali sam sigurna da ih mozete skuvati na pari, i kada se ohlade nastaviti sa receptom :)
DeleteObozavam te :) Tako lepa devojka pa jos i talentovana za kuvanje.. Slike su divne! Samo tako nastavi :) Marija :*
ReplyDeletehvala puno Marija :))
DeleteDivne fotke, sve si lijepo poslozila :) Hvala na receptu, moram ga isprobati :)
ReplyDeletehttp://lartoffashion.blogspot.com
mmm savrsen pocetak dana!
ReplyDeleteizgleda savršeno i čini se ukusnim, a
ReplyDeletene deluje komplikovano za spremiti :))
probaću, hvala za predlog.
drago mi je da si oživela rubriku,
a slike su fantastične!!!!
hvala puno Lena, samo napred :)))
Deletenom nom nom!
ReplyDeletexo
Anastasia
http://natbeesfashion.blogspot.com
Slike su apsolutno fenomenalne! Voda mi je krenula na usta istog momenta .. :))
ReplyDeleteCekaju me maline u frizideru i taman si mi dala ideju kako da ih iskoristim. Cim dodjem sa posla bacam se na spremanje.
I molim te cesce pravi ovakve postove, svaki tvoj recept do sad sam probala i odusevljena sam :) :**
hvala draga :)) raduje me sto to cujem :) bice ih svakako! :*
DeleteDraga Vanja hvala na receptu. Da javim da sam probala da napravim,iiii jedno pitanje slatku pavlaku kuvas do tacke kljucanja ili samo dok se cokolada ne istopi? Ja sam samo istopila,i posle na kraju oko belanaca sve je super izgledalo ali kada sam za sat vremena izvadila iz frizidera totalno se pretvorilo U bljuzgu.. Onda sam sve to prokuvala i dodala jos jednu slatku pavlaku i sada i sada njam njam dodajem kalorije . Hvala puuno jos jednom..
ReplyDeleteNema na cemu! :) sto se tvog pitanja tice, ne dodje do tacke kljucanja, samo se rastopi na nekoj blazoj temperaturi, mi do sada nismo imali slicnu situaciju a pravili smo vise puta, mozda zavisi i od pavlake, nisam pametna :) ali ako ti je tako bolje, koja je to kuvarica a da nije dodala bar nesto svoje ;)
DeleteHvala na komentaru :)) drago mi je sto si probala!
*.* wow!
ReplyDeleteHocemo jos rubrika sa receptima :), jer zaista ima sta da se nauci i vidi od tako talentovane devojke :).
hvala puno, bice ih :)))
Deleteaaaah <3
ReplyDeletemfashionfreak♥blog
Super post! Sigurno ću isprobati recept! ;) xoxo
ReplyDeletehttp://lavieenrosemp.blogspot.com/
omg this looks so good. definitely will be tryig this out
ReplyDeleteAskiaabdull.blogspot.com
vanja da li ti se svidja ova kombinacija http://chicisimo.com/outfit/textures-mix/ ?konkretno mislim na suknju i cipele!puno mi znaci tvoje misljenje,unapred hvala1
ReplyDeletene mogu da udjem na link, ako budes videla komentar, mozes mi ostaviti opet, vrlo rado cu pogledati :)
DeleteAaah! Looks so yummy, gotta try this one out.
ReplyDelete*runs to the kitchen*
-Ru
Glitter & Blush
divnoca :)
ReplyDeleteOva izgleda bas yummi!
ReplyDeletehttp://thedreamofstyle.blogspot.com/
Morala sam odmah probati tvoj recept i to duplu meru :).
ReplyDeleteOdusevljena!
drago mi je :))) Lorejn je pravi znalac :)
Deleteyummy, yummy, yummy!!
ReplyDeletehttp://goldnfiber.blogspot.com/
ja ne smem da konzumiram ziva jaja leti...nikako! Ne preporucujem deserte sa jajima koja se ne peku za koru ili kuvaju u filu!!
ReplyDeleteovaj desert moze da se napravi i bez jaja, a slatkom pavlakom, secerom i cokoladom..i bice podjednako dobar!
Vanja, sta mislis da napravis neki "work-outfit" post?
ReplyDeleteNa primer neki od ovih starih, sigurno mogu posluziti :)
Deletehttp://fashionandstylev.blogspot.com/2013/07/floral.html
http://fashionandstylev.blogspot.com/2013/07/floral.html
http://fashionandstylev.blogspot.com/2013/06/turn-up-music.html
http://fashionandstylev.blogspot.com/2013/06/pardon-my-french.html
wow, juicy, yummy food!!!
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletehttp://www.aliexpress.com/store/product/2013-New-fashion-womens-sexy-sequined-stud-collar-blouse-shirt-vintage-sleeveless-blouse-elegant-casual-brand/913072_858019166.html
ReplyDelete:))
nadam se da ce uskoro novi post :*
stigao je :)))
Deletejel ovo zaista bluza kao tvoja ili su samo uzeli sliku?
DeleteSlican model, ali nije :) cini mi se prema etiketi da je ovo kao neka Zara :)
DeleteI really like it
ReplyDeleteone of my favorite fruit is raspberry!
ReplyDeleteYummy.. i love it!
ReplyDeletehttp://yingsaranholic.blogspot.com/